Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

Echt onderdeel zijn van het team en veel leren? Dat is stagelopen bij Vermetten | accountants en adviseurs!

Eerst even voorstellen…

Ramon is 19 jaar en volgt de opleiding Finance & Control op het Avans in Breda. In zijn vrije tijd sport hij 5 tot 6 keer per week en in het weekend is hij graag op het terras of in de kroeg te vinden. Doordeweeks is hij een stuk ambitieuzer en leert hij tijdens zijn stage veel bij Vermetten | accountants en adviseurs.


Speeddaten met Vermetten

Ramon kende Vermetten zelf nog niet, maar op Avans werd een bedrijvendag georganiseerd. Tijdens deze dag konden studenten door middel van speeddates kennismaken met verschillende accountantskantoren. Iedereen kon zich opgeven voor maximaal 5 speeddates en één van zijn speeddates was met 2 collega’s van Vermetten.

Tijdens deze speeddate kreeg hij een heel positief beeld van werken bij Vermetten. De collega’s vertelden enthousiast over hun werkgever, de laagdrempelige sfeer die heerst onder de medewerkers en het was een prettig gesprek. De toon was vriendelijk en toegankelijk.
‘Ik wilde graag stage lopen bij een bedrijf waar de mensen nuchter zijn, er ook gelachen kan worden en de collega’s niet alleen heel serieus rondlopen. Dat je de vrijheid krijgt om jezelf te kunnen zijn en dat gevoel kreeg ik hier meteen.’ Gelukkig was de klik wederzijds, want hij mocht stage komen lopen bij Vermetten.


Een goede sfeer en fijne collega’s

Aan het begin was het vooral even wennen. Van alleen naar school gaan, wanneer je hiervoor kiest, naar de verantwoordelijkheid van een ‘echte baan’. Je hebt dan ineens meer verplichtingen. Gelukkig krijg je bij Vermetten de vrijheid om dit in te richten hoe je het zelf prettig vindt.

Het werken bij Vermetten is eigenlijk precies zoals ik verwacht had. De sfeer die er heerst en hoe collega’s met elkaar omgaan, komt overeen met het beeld dat geschetst werd tijdens de speeddate.

Ik hou me vooral bezig met administratieve werkzaamheden zoals inkomstenbelastingen en jaarcijfers. Daarnaast zijn de werkzaamheden heel breed. Helpen met het invoeren van gegevens in nieuwe programma’s en BTW aangiftes. Ik mag met alles meekijken en leer veel van de diversiteit aan klanten.


Je wordt gepusht om het beste uit jezelf te halen

De opleiding Finance & Control is heel breed. Je leert van alles wat, maar vooral theorie. In de praktijk leer je veel meer. Dat is niet te vergelijken met school.

Ramon wordt door Vermetten gepusht om het beste uit zichzelf te halen, doordat hij veel werkzaamheden mag oppakken. Daarnaast wordt hij in alles meegenomen waar andere collega’s mee bezig zijn en krijgt hij goede begeleiding.

De collega’s nemen de tijd voor hem. Door het meekijken en dan zelf zaken mogen oppakken leer je het meeste en daar is hij heel blij mee. Hij voelt zich geen stagiair, maar een onderdeel van het team. Ook heeft hij al te horen gekregen dat hij mag blijven werken bij Vermetten als junior assistent accountant na zijn stageperiode.

Ramon is hier heel blij mee. Een perfecte manier om werkervaring op te doen tijdens zijn opleiding. Het is vaak onmogelijk om al werkervaring op te doen bij bedrijven, omdat je niet fulltime of vaste dagen kunt werken, in verband met tentamens en wisselende roosters. Bij Vermetten zijn ze daarin flexibel en denken ze met je mee. Er is samen gekeken naar een oplossing, zodat Ramon toch tijdens zijn studie bij Vermetten kan blijven werken.


Echt onderdeel van het team

Stage lopen bij Vermetten is zo leuk, omdat je als stagiair echt onderdeel bent van het team. Je wordt actief benaderd door collega’s en meegenomen in alle werkzaamheden. Er wordt tijd gemaakt om zaken te bespreken, uit te leggen en als je vragen hebt, kun je deze stellen.

Je krijgt een mentor aangewezen, die je vooral in het begin wegwijs maakt. Op den duur ken je alle collega’s en weet je bij wie je voor wat terecht kunt. Het fijne aan de collega’s van Vermetten, is dat iedereen bereid is om je te helpen. Je hoeft je niet bezwaard te voelen om iets te vragen. Ze kijken graag met je mee.


Wil jij ook stage lopen bij Vermetten?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de ervaring van Ramon en wil je zelf ook werkervaring opdoen tijdens een leerzame en hele leuke stage? Neem dan contact met ons op.