Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

“Deze functie voldoet aan al mijn eisen.”

Bij Vermetten, op de locatie in Valkenswaard, vind je belastingadviseur Yini Cheung. Haar werk omvat alle kantooraangiftes, met een focus op inkomsten- en vennootschapsbelasting. Ook adviseert ze graag klanten op dit gebied. Yini begon in 2020 bij Kalb Accountants en stapte mee over naar Vermetten in 2022. Wat haar functie zo aantrekkelijk maakt? “Het werk is divers en flexibel. Ik kan mijn eigen planning maken, heb veel interactie en elke aangifte is uniek. Dat maakt het boeiend.” Ze vertelt graag meer over haar reis naar én met Vermetten.

Van eenzijdige functie naar de juiste match

Voor haar tijd bij Vermetten werkte Yini bij een groter accountantskantoor, waar ze alleen aangiftes deed. Dat werk was te eenzijdig. Bij een internationaal advieskantoor vond ze meer uitdaging, maar het paste niet bij haar. Na een korte periode thuis kwam ze via een oud-collega bij Kalb Accountants terecht, dat was nog voordat Kalb samenging met Vermetten. Gelukkig vond ze daar de match wél! “Mijn oud-collega was al erg positief over het kantoor en over de mensen, dus ik was benieuwd geworden.” Het eerste contact bevestigde gelukkig dit positieve beeld.Het gesprek was niet zo formeel. De mensen die ik zag waren niet strak in pak, maar ze droegen bijvoorbeeld gewoon sneakers. Dat past ook echt bij dit kantoor.”

 

Een functie die voldoet aan alle eisen

Wat Yini zocht in de functie waren eigenlijk drie dingen: een goede locatie, een informele sfeer en de combinatie van aangifte en advies in haar werkzaamheden. Gelukkig paste dat helemaal in de functie van belastingadviseur. “Het is een half uurtje rijden, wat prima te doen is. De sfeer is heel goed, niet zo formeel als je misschien zou verwachten van een accountantskantoor. Ik heb hier, buiten het doen van aangiftes, de mogelijkheid om klanten te adviseren, wat ik erg leuk vind. Daarbij is er ook een senior belastingadviseur waarvan ik veel kan leren. Deze functie voldoet aan al mijn eisen.”

 

Informeel contact en erg hulpvaardig

Hoe bevalt het contact met alle collega’s volgens Yini? Ze vertelt: “Toen ik hier net begon had ik een kantoor voor mezelf, maar al snel miste ik het contact met mijn collega’s. Ik ben naar de kantoortuin verhuisd en merkte gelijk de fijne interactie met mijn collega’s. Iedereen is heel erg bereid om je te helpen. En andersom werkt dat ook zo: als iemand hulp nodig heeft of als ze vastlopen met een deadline probeer ik in mijn agenda zo te schuiven dat ik kan helpen.”

 

De toevoeging van Vermetten

In 2022 heeft Kalb Accountants zich aangesloten bij de Vermetten groep. Yini: “Onderdeel zijn van een grotere partij neemt een hoop voordelen met zich mee, bijvoorbeeld qua werkondersteuning. Momenteel zijn we bezig om alle programma’s over te zetten. Dat geeft altijd wel gedoe, maar straks zijn we écht over!” De waarden van Vermetten (deskundig, daadkrachtig, doeltreffend en zonder gedoe) ziet Yini ook terug bij haar op kantoor. “Nu we onderdeel zijn van Vermetten merk je dat we echt veel specialisten in huis hebben. Met die deskundigheid zit het dus zeker wel goed! Verder heeft Vermetten ook bepaalde standaarden voor hoe iets gedaan moet worden. Dat geeft meer structuur en dat vind ik heel positief. De waarde ‘zonder gedoe’ bestond eigenlijk altijd al in dit kantoor. We willen de klant altijd zo goed mogelijk helpen. We smijten niet onnodig met dure woorden. We blijven natuurlijk deskundig, maar dat hoeft niet strak in pak of in een kokerjurk. We zijn onszelf, we houden het begrijpelijk en zonder gedoe.”

 

Een flexibele en diverse functie

Yini gaat met plezier naar haar werk. “Naast mijn gezin met twee jonge kinderen vind ik het heerlijk om te werken. Dan ben ik even geen mama, maar kan ik grote mensen dingen doen,” lacht ze. “De afwisseling is ook erg fijn. Geen aangifte is hetzelfde. Ik kan verschillende dingen doen, heb met veel verschillende partijen contact en kan flexibel thuis en op kantoor werken.” In de toekomst wil Yini graag nog meer in de adviseursrol kruipen. Ze hoopt volgend jaar een fiscale cursus te doen via de Vermetten Academy.

 

Vind jij ook jouw match bij Vermetten? Bekijk de vacatures en wie weet drinken we snel samen een kopje koffie (of thee)!