Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

“Bij Vermetten krijg je de vrijheid om te doen wat je leuk vindt.”

Anja de Vries is inmiddels drie jaar werkzaam bij Vermetten als loonadministrateur. Bij de vestiging in Sint-Oedenrode zorgt zij samen met haar collega’s voor de hoofdletter D in Deskundigheid. Maar los van de cijfertjes is ze ook heel creatief! En gelukkig kan ze dit perfect combineren bij Vermetten. In dit interview vertelt Anja over haar werk en hoe dat eraan toe gaat bij Vermetten.

 

Deskundigheid voorop

Als loonadministrateur is Anja veel bezig met cijfers. Ze regelt arbeidscontracten, salarisadministratie, cao verhogingen die doorgevoerd moeten worden en ze adviseert klanten. Anja heeft 60 klanten waar ze verantwoordelijk voor is, dus daar kan ze haar dagen prima mee vullen. Gelukkig werkt ze graag met cijfers! Ze vertelt: “Ik zorg ervoor dat het altijd klopt voor de klant. Als loonadministrateur moet je deskundig werk kunnen leveren, om gelijk de kernwaarde ‘Deskundigheid’ van Vermetten te noemen. Het moet gewoon juist zijn. Dat zorgt voor een tevreden klant, en daar word ik ook heel gelukkig van!”

 

Van groot cateringbedrijf naar accountantskantoor

Voordat Anja werkzaam was bij Vermetten, werkte ze bij een groot cateringbedrijf. “Hier deed ik de salarisadministratie voor drie verschillende cao’s,” vertelt ze. “Ik deed de verloning voor ongeveer duizend medewerkers. Een groot bedrijf dus, en achteraf gezien iets te groot voor mij.” Toen Anja besloot om verder te kijken, was ze nieuwsgierig geworden naar het werk bij een accountantskantoor. “Ik was benieuwd naar de afwisseling en werken in een kleiner team, met duidelijkere directe communicatie, leek me prettig.” En dus besloot Anja om te solliciteren bij Vermetten.

 

De klik was er meteen

“Via een bureau zag ik de vacature staan en toen ging het eigenlijk heel snel,” vertelt Anja. “De klik was er meteen! Het voelde gelijk goed. Mijn sollicitatie was met de directie, dat beviel al goed, maar je moet altijd nog afwachten hoe je collega’s zijn natuurlijk,” lacht Anja. “Gelukkig had ik na het zien van mijn collega’s gelijk de bevestiging voor mezelf dat het de goede keuze is geweest. Ik voelde me direct heel erg thuis. Ik werd goed opgevangen en de begeleiding ervaarde ik als enorm prettig.” En hoe is het nu? “We hebben een hele gezellige en leuke afdeling, waar ik me op mijn gemak voel. Er kan met elkaar gelachen worden en als er hard gewerkt moet worden, dan doen we dat. Rond de 22e van de maand is het pieken. En zo zijn er meerdere piekmomenten. We doen het echt samen, als een sterk team. Het is een hele fijne club!”

 

Blij met deze stap

De collega’s bevallen gelukkig goed! En hoe bevalt het werk? “Ik merk dat ik bij Vermetten veel beter op mijn plek zit. Voorheen had ik met veel lagen te maken. Hier heb je korte lijntjes in communicatie. Een kleinere, gezellige omgeving vind ik fijner om in te werken.” Ook de afwisseling, waar ze zo op hoopte toen ze solliciteerde bij een accountantskantoor, bevalt goed! “Van het bedrijfsleven naar een accountantskantoor gaan, was even schakelen. Het is heel anders, maar ik ben blij dat ik deze stap heb gezet! De diversiteit vind ik erg leuk.”

 

In één woord geweldig

Over diversiteit gesproken: loonadministratie is niet het enige waar ze zich mee bezighoudt. Ze pakt namelijk ook verschillende marketing projecten op. “Ik heb zelf initiatieven genomen op het gebied van marketing. Zo maak ik social media posts op, zit ik in het social media team van Vermetten en stuur ik e-mails uit. Ik vind het hartstikke leuk om creatief bezig te zijn. Die kans heb ik hier ook echt gekregen! Bij Vermetten krijg je de vrijheid om te doen wat je leuk vindt. En als je ideeën hebt, dan wordt daar echt naar geluisterd.” Anja is erg blij dat ze zich zowel op gebied van loonadministratie als op creatief vlak kan ontwikkelen. Bij Vermetten krijgt ze dan ook de mogelijkheden om zichzelf hierin verder te verdiepen, bijvoorbeeld door de Vermetten Academy. “Het is in één woord geweldig!” lacht ze.

 

Volg je gevoel

Anja gaat altijd op haar gevoel af. “En dat heeft gelukkig heel goed uitgepakt!” zegt ze tevreden. “Van tevoren weet je niet wat je kunt verwachten, daarom denk ik dat je altijd je gevoel moet volgen bij het maken van een carrièreswitch. Je kunt voorafgaand wel een gedachte of een oordeel hebben, maar je moet het toch gaan ervaren. En dan moet het gevoelsmatig goed zitten. Gelukkig is dat bij Vermetten absoluut het geval!”

 

Ontdek jouw gevoel bij Vermetten! Bekijk de vacatures en hopelijk spreken we je snel.