Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Djura Gommers

Corporate recruiter Djura Gommers werkt nog geen jaar bij Vermetten | accountants en adviseurs, maar heeft toch al haar eigen stempel op het recruitmentproces kunnen drukken. “Dat is tekenend voor de manier waarop Vermetten open staat voor initiatief en ideeën van medewerkers. Wat je functie ook is en hoe kort of lang je hier ook werkt.”

In haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging zocht Djura bewust naar een werkgever die vrijheid en vertrouwen biedt aan zijn medewerkers. “Toen ik de vacature bij Vermetten zag, kreeg ik direct de indruk dat het op dat gebied bij Vermetten wel goed zat. En al tijdens de sollicitatieprocedure ontdekte ik dat die indruk inderdaad bleek te kloppen. Nu ik hier inmiddels een half jaar werk, is het me wel duidelijk geworden dat de medewerkers hier daadwerkelijk op nummer 1 staan. Een heel fijn uitgangspunt, vind ik. De sfeer is positief, nuchter en informeel.”

Inbreng

Eén van de positieve eigenschappen van Vermetten als werkgever vindt Djura dat er naar ieders inbreng wordt geluisterd. “Daarvoor hoef je niet eerst je strepen te hebben verdiend. Als je een idee hebt en dat goed onderbouwt, krijg je het vertrouwen om ermee aan de slag te gaan. Zo heeft een stagiair een tool geïntroduceerd waarmee je een PDF in Excel kunt hangen. Zij had daar in een vorige stage ervaring mee opgedaan, zag dat het ook bij Vermetten een manier zou kunnen zijn om handiger te kunnen werken en kreeg de vrijheid om die tool ook hier toe te gaan passen.”

Daadkrachtig

Ook Djura zelf heeft al ondervonden dat haar input wordt gewaardeerd. “Er was bij Vermetten nog geen recruitmentsysteem toen ik hier kwam werken; alles ging nog via mail en Excel. Terwijl een goed recruitmentsysteem het proces sneller en efficiënter maakt, zowel voor managers als voor kandidaten. Ik heb een voorstel gepresenteerd en kreeg binnen de kortste keren akkoord om zo’n systeem uit te gaan rollen. Je kunt dus zeker zeggen dat ze bij Vermetten lekker daadkrachtig zijn.”

Loopbaankansen

Vrijheid en aandacht voor initiatief staan bij Vermetten hoog in het vaandel. “En ook loopbaankansen zijn er volop. Je kunt daarbij alle kanten op en hoeft niet binnen de gebaande paden te blijven, zoals je die bij de Grote Vier in de accountantswereld wel ziet. Er wordt gekeken naar wat je zélf wilt en hoe je dat kunt bereiken. Zo werkt er hier iemand die ooit als secretaresse is begonnen, maar nu als salarisadministrateur bij de afdeling Loonadvies werkt.”

Werkgeluk

Daarnaast is werkgeluk belangrijk. “Daarvoor is op verschillende niveaus aandacht. Het zit ‘m soms in vereenvoudigen van werkprocessen, maar ook in het vieren van successen. Betrokkenheid bij het bedrijf en bij elkaar is er bijvoorbeeld met Vermetten Inside, een kwartaalupdate in talkshowvorm waarin we alle medewerkers meenemen in het laatste nieuws en laten zien welke kant het bedrijf op gaat. Werkgeluk zit ‘m ook in het vertrouwen en de flexibiliteit die je krijgt. Zo is van de overwerkcultuur die je bij de Grote Vier ziet, bij Vermetten geen sprake. Natuurlijk: als er iets af moet, wordt er wel eens van je verwacht dat je een avond doorwerkt. Maar dat is zeker niet structureel. En andersom is het ook geen probleem als je eens een keer wat vroeger wilt stoppen omdat je ergens heen moet.”

Verder met Vermetten

Het is duidelijk: Vermetten is een betrokken werkgever waar je als werknemer veel kansen krijgt. “Daar willen we niet alleen nu - tijdens de Week van de Loopbaan - de aandacht op vestigen, maar ook met onze nieuwe campagne Verder met Vermetten en de website die in de maak is. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe collega’s die net als wij nuchtere aanpakkers zijn. We willen laten zien dat werken bij Vermetten leuk en uitdagend is, en dat je volop kansen krijgt.”