Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

Van zelfstandig ondernemer naar accountantskantoor

Tessa Wijnen werkt sinds 2019 bij Vermetten. Ze houdt zich dagelijks bezig met het adviseren van diverse klanten over verschillende onderwerpen als belastingadviseur op de accountantskantoren in Tilburg en Waalwijk. Tessa fungeert als aanspreekpunt voor fiscale vraagstukken en schakelt met verschillende collega’s en vestigingen van de Vermetten-groep om klanten zo optimaal mogelijk te adviseren.

Van zelfstandig ondernemer naar accountantskantoor

Voordat Tessa werkzaam was bij Vermetten runde ze samen met haar zus een administratie- en belastingadvieskantoor. Tessa vertelt: “Het was zogezegd een kleinere versie van Vermetten en voor kleinere klanten. Maar mijn ambities waren groter, ik ben me meer in de fiscale praktijk gaan verdiepen en als zelfstandig ondernemer waren het type klanten bij ons belastingadvieskantoor net te klein om daarin te kunnen doorgroeien. Ik kon daar wel het kleine fiscale werk oppakken, zoals het invullen van aangiftes. Maar bijvoorbeeld het stuk estate planning kon ik niet in eigen praktijk doen. En daar wilde ik juist in doorgroeien.”

Bij Vermetten zit ik op mijn plek

Vanuit haar eigen praktijk heeft Tessa in het verleden al regelmatig samengewerkt met accountskantoor Hof Groep in Waalwijk. Inmiddels bekend als Hof Groep Vermetten. (Per 1 januari is Hof Groep Vermetten ontstaan uit een fusie van Vermetten | accountants en adviseurs met Hof Groep Accountants & Adviseurs, red.) De overstap naar een accountantskantoor was dus niet geheel onbekend terrein. “Ik kende Giso Schouten (Senior belastingadviseur, red.) al goed. Hij introduceerde me bij directieleden Rob van den Bosch en John Vermetten, en na een aantal kennismakingsgesprekken met hen wist ik al gauw dat ik bij Vermetten op mijn plek zou zitten.” Aldus Tessa.

Vermetten als kennispartner en vraagbaak

“Ik ben begonnen in een freelance functie bij Vermetten en in inmiddels werk ik vier dagen per week in vast dienstverband. Ik werk op twee verschillende locaties wat het werk afwisselend maakt. Daarbij is het leuk dat je vanuit meerdere vestigingen voor andere vragen inzetbaar bent en elkaars kennispartner bent. De nieuwe kantoren die erbij zijn gekomen en de daarbij behorende groei die het bedrijf heeft doorgemaakt zie je zeker terug in de organisatie; op elke locatie werken deskundige collega’s die elkaar graag helpen en ondersteunen waar nodig. Het hebben van zo’n grote vraagbaak is heel erg fijn werken.”

Jong, dynamisch en sprankelend

“Wat mij over de streep trok om te gaan werken bij Vermetten was de teamspirit. Het team is jong, dynamisch en sprankelend. Ik heb altijd het gevoel gehad er niet alleen voor te staan. Dat is zo ontzettend fijn. Daarbij had ik het geluk natuurlijk al een heleboel collega’s te kennen uit Waalwijk door de vaktechnische overleggen. Maar vooral Martine Kliebisch heeft me heel fijn opgevangen en geholpen de eerste dagen met het uitleggen van de software en dergelijke. Later kwam daar collega Daniëlle Verhagen-Heurter bij, en samen met Giso vullen we elkaar heel fijn aan. Nooit is iets te veel en samen zetten we altijd de schouders eronder.”

Fijne feedback

“Tijdens mijn eerste werkdag ben ik destijds vooral bezig geweest met de automatisering, de adviestrajecten en reviews van trajecten. We hebben als belastingadviseur natuurlijk niet echt een vaste klantenkring. De meeste relatiebeheerders zijn accountants. Waar ik als belastingadviseur vooral bij help is klanten voorzien van fiscaal advies. Daarnaast begeleid ik in estate planning en echtscheiding. Mensen kunnen helpen en positieve reacties terugkrijgen maken dat ik met plezier naar mijn werk ga. Daarnaast is de klik met team hartstikke leuk. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze.”

Continue ontwikkeling van een vakkundig team

Als belastingadviseur bekleed je een dynamische functie met een veelzijdigheid aan werkzaamheden. Tessa: “Ik ben verantwoordelijk voor de fiscale prakrijk, aangifte praktijk en reviews van de aangiften. Daarnaast adviseer ik bedrijven, en houd ik me bezig met estate planning, herstructurering en echtscheiding. Het leuke aan deze functie is dat je met verschillende takken van sport bezig bent en met allerhande werkzaamheden. Met vaktechnische overleggen houden we elkaar op de hoogte van zaken. Daarnaast zijn we druk bezig om ons verder te ontwikkelen als vakkundig team wat betreft estate planning en echtscheiding. Dit verwachten we dit jaar volledig op de rit te krijgen.”

De waarden van Vermetten in de praktijk

Vermetten | accountants en advieskantoor is al jaren gestoeld op dezelfde basisprincipes. Namelijk het geven van deskundig, daadkrachtig en doeltreffend advies aan ondernemers. Tessa: “Deskundigheid betekent voor mij dat ik degelijk advies kan uitgeven en mensen kan helpen op het niveau waar ze het van verwachten. Door snel en alert te werken en op tijd te schakelen met collega’s kunnen we daadkrachtig, doeltreffend en zonder gedoe ons werk doen!”