Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

“Ikzelf hecht geen waarde aan junior of senior titels. Het werk dat ik aflever in het team, dat is wat telt”

Tristan werkt als assistent accountant op de afdeling audit bij Vermetten sinds december 2020. Helemaal nieuw is hij niet, want hij werkt daarvoor als werkstudent bij Vermetten op de samenstelpraktijk. Nu zit hij beter op zijn plaats op de controlepraktijk waar hij de wettelijke controles uitvoert voor klanten. Zowel de interimcontrole, waar processen worden doorgenomen en risico’s worden ingeschat, als de eindejaar controle. Een afwisselende en uitdagende job.

Tristan rond in 2020 eerst zijn master af aan Tilburg University, voordat hij begint aan zijn baan als assistent accountant op de controlepraktijk bij Vermetten. Tristan zegt: “Ik had niet verwacht dat ik zou blijven. Ik was als student op zoek naar een serieuze bijbaan en kwam bij Vermetten terecht via een uitzendbureau. Ze vroegen me om te blijven en ik ging met ze in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Ze stelde voor om eens op een andere afdeling te gaan kijken en met HR in gesprek te gaan. Dat deed ik, en met succes. Drie dagen meelopen met een controleklant beviel verrassend goed. Je gaat dieper in op de cijfers en er wordt veel aandacht besteedt aan de controle van iedere post op de jaarrekening. Op deze manier in gesprek gaan met de klant bevalt mij beter dan ik had verwacht. Met name het analyseren van cijfers en hoe intensief dat wordt gedaan spreekt mij erg aan in deze functie.” Een mooie conclusie en een baanaanbod verder werkt Tristan alweer twee jaar bij Vermetten op de afdeling audit.

Bijzonder om de groei van Vermetten van zo dichtbij te mogen meemaken

Sinds Tristan bij Vermetten is begonnen op de controlepraktijk maakt hij een enorme groei van de afdeling mee. “Het is mooi om de groei van deze afdeling te zien en daar onderdeel van te zijn. Ik zie iedere maand het team groeien. Meer klanten, groter team, ik zit er middenin. Door de groei van het team zijn er inmiddels ook jongere collega’s dan ik gestart, zij komen dan met vragen naar mij. Het is leuk om andere collega’s te kunnen helpen. Persoonlijk hecht ik geen waarde aan junior of senior titels. Er wordt bij Vermetten gewoon gekeken naar hoe goed jij bent in je werk en dat is wat telt. Dat vind ik top.”

Deskundig, daadkrachtig, doeltreffend en zonder gedoe voor Tristan

De kernwaarden van Vermetten spreken Tristan gelijk aan. “Zonder gedoe, dat merk ik bij Vermetten wel. Gewoon niet te moeilijk. We leveren de expertise die nodig is zonder poespas.” Veel klanten zien accountancy als noodzaak. “Ze hebben een accountant nodig, maar ze gaan niet voor de lol met je om de tafel zitten.” Deskundig is voor Tristan: “Hoewel we misschien niet de exposure hebben van een landelijk kantoor, zijn we wel even kundig. Op veel vlakken hebben we ervaren mensen in huis. Als er een probleem is dan is er altijd wel iemand die vanuit zijn expertise kan meekijken. Daadkrachtig is voor mij doen wat je moet doen. Dat je zorgt dat alles op de juiste manier wordt gedaan en als je zegt: ‘we gaan het regelen’ dan doe je dat ook echt. Doeltreffend sluit daarop aan wat mij betreft. Dat betekent doen wat een klant vraagt en niet van alles eromheen. We doen gewoon wat we moeten doen.”

Werkplezier voor Tristan bij Vermetten als assistent accountant

Tristan werkt in een jong team waar hij veel aansluiting vindt. “Het contact met collega’s is erg goed. We hebben allemaal dezelfde achtergrond en we staan er hetzelfde in. Maar daarnaast vind ik ook mijn werk erg leuk. Steeds een andere klant in een andere branche. Je hebt dus steeds wisselende werkzaamheden, en iedere keer opnieuw een andere uitdaging of zaken die de aandacht nodig hebben. Mijn doel is dan ook om elke dag beter te worden in wat ik doe, daar zit mijn uitdaging. Doelstellingen bespreken we ieder kwartaal met een buddy. Dat is een collega waar je veel mee werkt en met meer ervaring. Die kan daardoor goed je ontwikkeling zien en dat is fijn. Daarnaast vragen we elkaar actief om feedback.” Tristan sluit af met: “Zolang ik in de accountancy werk zie ik geen reden om dat buiten Vermetten te doen. Hier bieden ze me alle mogelijkheden die ik nodig heb.”