Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Platform voor jonge ondernemers in grensgebied

Young Professionals is een initiatief van Sander van Tilburg van Q-RO Vastgoedbeheer, Ronald van Overveld van Rabobank De Zuidelijke Baronie en Niels van Raak van Vermetten | accountants en adviseurs. Deze drie professionals wilden een platform of club creëren waar op een constructieve, eigentijdse en leuke manier genetwerkt kan worden en new business ontstaat. Niels – zelf afkomstig uit grensdorp Baarle-Nassau – vertelt: “We wilden een platform opzetten voor jonge ondernemers die elkaar op een laagdrempelige manier kunnen treffen. Veel van deze ondernemers vinden niet voldoende aansluiting bij reguliere businessclubs. Hier is de gemiddelde leeftijd vaak hoog, of worden traditionele activiteiten gedaan als elevator pitches en ontbijtsessies. Wij hadden de indruk dat daar niet altijd behoefte aan is.”
 

Modern ondernemerschap staat centraal

Young Professionals doet dit anders. Niels: “Ieder half jaar willen we een aansprekende activiteit organiseren voor de deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsbezoek aan een vooruitstrevend en interessant bedrijf uit de regio. Of we willen op een eigentijds wijze rondetafelsessies organiseren, zodat de deelnemers met elkaar kunnen kennismaken. Hierbij geldt een hoge funfactor. Tijdens alle bijeenkomsten staat modern ondernemerschap centraal. Er worden onderwerpen en deelgebieden aangestipt die interessant zijn voor young professionals. Na afloop is er altijd een aangeklede borrel en sommige aanwezigen duiken naderhand nog met elkaar de kroeg in. Hartstikke gezellig!”
 

Leuke mix van ondernemers

Het platform richt zich op jonge ondernemers tussen de twintig en veertig jaar oud. De ondernemers zitten in de opbouwfase of groeifase van hun professionele carrière. Ze werken of wonen in het grensgebied. Dit is een heel ruim begrip, want het grensgebied is groot. “Het gebied waar wij ons op richten, strekt zich uit van Tilburg, Breda en Roosendaal tot Antwerpen. De ondernemers zijn afkomstig uit heel diverse branches, maar we willen niet dat de deelnemers in elkaars vaarwater zitten. Als je iets toe te voegen hebt en enthousiast en ondernemend bent, dan ben je van harte welkom! Wij streven naar een leuke mix van ondernemers”, zo vertelt Niels. 
 

Eerste twee bijeenkomsten

“Vorig jaar april vond de eerste bijeenkomst van Young Professionals plaats. Op het gemeentehuis van Baarle-Hertog werd het startschot gegeven van het platform en zo’n veertig ondernemers waren hierbij aanwezig. Zij werden toegesproken door Gilbert Gooijers, medeoprichter en CEO van CM in Breda. Hij nam de aanwezigen mee in de toekomstige technologische ontwikkelingen waar ondernemers mee te maken krijgen. Afgelopen oktober vond het tweede event plaats, namelijk een bedrijfsbezoek aan de Tesla-fabriek in Tilburg. De ondernemers werden rondgeleid door de hypermoderne fabriek. Het was bijzonder om een kijkje te nemen bij zo’n gerenommeerd bedrijf. Na afloop was er een gezellige borrel”, aldus Niels.
 

Bedrijfsbezoek aardbeienveiling Hoogstraten

Na het succes van de eerste twee bijeenkomsten, was op 15 mei de derde bijeenkomst van Young Professionals. Niels: “Met een grote club ondernemers brachten we een bezoek aan Coöperatie Hoogstraten, de aardbeienveiling in Hoogstraten. Het was wederom een mooie dag! Ook denken we al na over de bijeenkomst voor komend najaar. Welk bedrijf zouden we dan willen bezoeken en welke onderwerpen willen we aansnijden? Zodra er meer bekend is over deze bijeenkomst, dan zetten wij dit direct op de website www.yp-netwerk.eu.”
 

Laagdrempelige en succesvol

Niels: “De deelnemers zijn tot nu toe heel positief over Young Professionals. Veel van hen waren nog niet aangesloten bij een businessclub of netwerkorganisatie. Zij vonden hier geen aansluiting. Bij Young Professionals ervaren zij een laagdrempelige sfeer en kunnen ze netwerken met andere jonge ondernemers. Het is een succesformule en we hopen dat steeds meer jonge ondernemers zich willen aansluiten!” 

Er is geen lidmaatschap verbonden aan Young Professionals: je kan je per activiteit aanmelden via de website www.yp-netwerk.eu. Wel wordt er per bijeenkomst een eigen bijdrage van € 15 tot € 20 per persoon gevraagd.