Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerker en klant over financiële planning door Vermetten

Maak kennis met Monique Chavanu-Timmermans, financieel planner FFP CFP® bij Vermetten | accountants en adviseurs. Als financieel planner optimaliseert ze de financiële situatie van klanten. Ze vertelt: “In een financiële planning breng ik uw huidige financiële situatie in kaart. Wat zijn uw inkomsten en uitgaven? Denk aan loon en beleggingen, het bezit van onroerend goed, hypotheeklasten en kosten voor levensonderhoud. Daarna kijk ik naar de toekomst: welke wensen heeft u en welke doelen wilt u bereiken? En welk uitgavenpatroon verwacht u later te hebben? Wanneer dit helder is, stel ik een rapport op. In dit rapport staat duidelijk omschreven welke maatregelen u kunt treffen om de financiële doelen in de toekomst te bereiken.”
 

Onafhankelijk en voor iedereen

“Een financiële planning biedt duidelijkheid én rust, want u weet waar u aan toe bent en hoe u kunt toewerken naar een financieel zorgeloze toekomst. Iedere planning is maatwerk, want geen twee situaties zijn hetzelfde. Zo heeft ieder mens andere wensen en doelen, maar ook andere inkomsten, uitgaven én regelingen. De financiële planning van Vermetten is onafhankelijk. Wij verkopen geen financiële producten en werken niet samen met banken en verzekeraars. De planning is interessant voor zowel ondernemers als medewerkers in loondienst. En helemaal prettig: u hoeft niet klant te zijn bij Vermetten om gebruik te maken van de dienst. Wanneer u interesse heeft, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen”, aldus Monique. 
 

Helder rapport met duidelijke omschrijving

Monique heeft onlangs Gerda en Jos geholpen bij het opstellen van hun financiële planning. “Gerda en Jos waren zelf al begonnen met het uitpluizen en ordenen van hun financiën. Ze kwamen hier niet helemaal aan uit en hebben de hulp van Vermetten ingeschakeld. Ik heb hen geholpen met het inzichtelijk maken van hun huidige én toekomstige financiële toekomst. Ik heb een brij aan cijfers vertaald naar een helder rapport met een duidelijke omschrijving. Pakken ze het rapport over een jaar er weer bij, dan kunnen ze de gegevens nog steeds uitlezen.” Om u een beeld te geven van de mogelijkheden van een financiële planning, leest u hieronder de ervaringen van Gerda en Jos. 
 

‘Het was heel onoverzichtelijk geworden’

Terwijl zij al met vervroegd pensioen is en hij aan het einde van een lange carrière zit, wilden Gerda en Jos duidelijkheid over hun huidige en toekomstige financiële situatie. “Het was voor ons heel onoverzichtelijk geworden”, vertelt de 60-jarige Gerda vanuit hun zonovergoten tuin. “Dat komt vooral omdat ik een lange carrière bij diverse werkgevers heb gehad en ook nog 13 jaar lang ZZP’er ben geweest”, vult de drie jaar oudere Jos zijn echtgenote aan. “Hierbij heb ik verschillende pensioenen opgebouwd, maar heb ook lijfrentepolissen, spaarloonregelingen en een pensioengat.” Om gezondheidsredenen stopte Gerda in 2011 met haar werk en kon, na haar herstel, in 2013 haar deskundigheid met veel plezier inzetten bij een vrijwilligersorganisatie.
 

Op zoek naar onafhankelijke adviseur

Jos was begonnen om alle financiële gegevens en documenten te verzamelen, maar kwam er na een tijdje toch achter dat hij daar hulp bij nodig had. Iemand die de wetgeving kent en die kan bepalen of de gewenste levensstijl in de toekomst haalbaar is. Voor hun eigen boekhouder was dat een brug te ver. “We gingen op internet op zoek naar een onafhankelijke partij hier in Midden-Brabant die het totaalplaatje in beeld kon brengen”, legt Gerda uit. “Niet een bank of een verzekeringskantoor die dat als bijproduct doet, maar een deskundige partij die geen belangen heeft bij financiële instellingen. Dat was een moeilijk opgave totdat we bij Vermetten in Gilze uitkwamen. Die bleken financiële planning als volwaardige tak binnen hun dienstverlening te hebben. We kwamen in contact met financieel planner Monique Chavanu en hadden een fijn gesprek. We deelden onze ideeën en financiële stukken met haar, waarna zij in een paar stappen een compleet en overzichtelijk rapport samenstelde. Zij heeft hierin verschillende scenario’s uitgewerkt en die dienen nu als dashboard voor de komende twintig jaar.”
 

Bestedingspatroon bijgesteld

Het inzicht in hun financiële situatie deed Jos en Gerda beseffen dat ze bewuster met hun geld om moesten gaan. “Ik dacht dat het allemaal we goed zat, en zo leefden we ook”, vertelt Jos. “We hebben namelijk ook nog een huisje in Italië en zijn begin dit jaar nog lekker naar Aruba geweest. We zeiden nog tegen elkaar dat we dat vaker moesten doen. Door het rapport van Vermetten beseffen we dat we dat beter niet meer doen als we nog twintig jaar lang lekker willen blijven leven.”
 

Goede investering

“De kosten voor de financiële planning vielen ons trouwens nog erg mee”, aldus Gerda. “We vinden het een goede investering en zijn bijzonder tevreden met het feit dat we nu precies weten waar we aan toe zijn. We hebben afgesproken om jaarlijks contact te houden voor als er dingen veranderen. Monique houdt ons op haar beurt proactief op de hoogte als bijvoorbeeld de regelgeving verandert, en ook dat is een geruststellende gedachte.”

Wilt u ook meer duidelijkheid over uw financiële situatie voor nu en in de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over financiële planning.

Om privacyredenen zijn de namen van Gerda en Jos in dit artikel gefingeerd.