Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Juup Lemans over zijn stage bij Vermetten

Op woensdag 26 mei worden alle stagiairs, stagebegeleiders en stagebedrijven in de spotlights gezet, want dan is het Dag van de Stagiair. Bij Vermetten | accountants en adviseurs werkt een groot aantal stagiairs, onder wie de 22-jarige Juup Lemans uit Alphen. Hij zit in het tweede jaar van de hbo-opleiding Finance & Control aan Avans Hogeschool in Breda. Hoe ervaart hij zijn stageperiode? Hoe vindt hij zijn werkzaamheden en hoe is de begeleiding? In dit interview vertelt hij er meer over!
 

Speeddate met Vermetten

Juup: “Ik was op zoek naar een meewerkstage. Vanuit school kreeg je een lijst met zo’n vijftig stagebedrijven. Je kon aangeven welke drie bedrijven je interessant vond en met die bedrijven had je vervolgens een speeddate. Met ieder bedrijf belde je tien minuten, zodat je elkaar kon leren kennen en kon kijken of er een klik was. Eén van de bedrijven op mijn speeddatelijst was Vermetten. Ik kende Vermetten van naam en het leek mij een mooi bedrijf. Tijdens de speeddate sprak ik met Vera Kessel en Sophie Barten. Het was een heel gemakkelijk en gezellig gesprek. Ik kon mijzelf zijn en het voelde niet alsof ik mijzelf moest ‘verkopen’. 
 

Introductie tijdens eerste dagen

De klik was er ook vanuit Vermetten. Ik werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en twee dagen later ging ik bij de vestiging Gilze langs. Ook deze kennismaking was erg goed en we hebben gelijk mijn stage vastgelegd! In februari was mijn eerste stagedag. Ik begon samen met twee nieuwe collega’s en we kregen een uitgebreide introductie. Vera legde alle computerprogramma’s en –systemen aan ons uit en ze stelde ons voor aan alle aanwezige collega’s. Zo leer je iedereen een beetje kennen en word je in de groep opgenomen. 

 

Meewerken op de samenstelafdeling

Van februari tot en met juni 2021 loop ik stage op de samenstelafdeling van Vermetten. De samenstelafdeling zit in Gilze – dat is niet ver bij Alphen vandaan. Ik kan gemakkelijk met de fiets komen, maar ik pak voor het gemak ook vaak de auto, haha. De taken die ik oppak zijn heel divers. Van het samenstellen van de jaarrekeningen tot het uitvoeren van de btw-aangiftes en jaarwissels. Pas ben ik met drie collega’s naar een klantafspraak in Tilburg geweest. Drie dagen lang zaten we bij deze klant om een beoordelingsopdracht uit te voeren. Dat was echt hartstikke leerzaam, want ik mocht ook rechtstreeks zaken met de klant afstemmen. 
 

Bijspringen bij Cijfer10

Ik heb in april ook twee weken bijgesprongen bij Cijfer10, onderdeel van de Vermetten-groep. Cijfer10 is een specialist op het gebied van het geautomatiseerd verwerken van boekhoudingen. Ik heb meegeholpen tijdens de drukke btw-maand. Erg leuk, want ik heb hier veel geleerd en ik heb veel nieuwe werkzaamheden uitgevoerd. Het sluit ook aan bij één van de schoolopdrachten die ik moet uitvoeren. We moeten kijken welk proces we binnen het stagebedrijf kunnen verbeteren. Ik wil mij richten op het verbeteren van de samenwerking tussen Vermetten en Cijfer10.
 

Goede begeleiding

De begeleiding vanuit Vermetten is goed. Ik zit geregeld samen met Vera om mijn werkzaamheden en schoolopdrachten door te nemen. Werk ik aan een nieuwe klant of een nieuw project, dan is er eerst een interne kick off. Ik bespreek de klant met de betrokken accountant, zodat ik op de hoogte ben van bijzonderheden en vervolgens aan de slag kan. 
 

Gemoedelijke sfeer

Kortom, ik heb het naar mijn zin bij Vermetten! Er heerst een gemoedelijke sfeer en je hoeft niet strak in pak naar kantoor te komen. Alle collega’s zijn straight to the point, zonder gedoe. Een paar weken geleden hebben we een online quiz gehouden. Iedereen kreeg een bier- of wijnpakket voor thuis en vervolgens gingen we ’s avonds een quiz doen. Echt goed geregeld! Ik heb bovendien het gevoel dat alle collega’s het beste met mij voor hebben en dat ze mij zoveel mogelijk willen bijbrengen. Ik word overal bij betrokken en heb de afgelopen maanden ontzettend veel geleerd. En helemaal leuk: pas kreeg ik de vraag of ik in de zomerperiode – na mijn stage – wil doorwerken. Superleuk, maar ik heb al een vakantiebaan.” 
 

Ook stagelopen of werken bij Vermetten?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook stagelopen of werken bij Vermetten | accountants en adviseurs? Bekijk alle actuele vacatures op onze vernieuwde vacaturepagina: www.verdermetvermetten.nl. Momenteel zoeken wij een stagiair Human Resource Management (startdatum september 2021) en een stagiair Corporate Recruitment (startdatum september 2021). Bekijk de vacatures en solliciteer direct!