Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

“Hier zijn er genoeg kansen, maar je moet ze wel zelf pakken”

Rudi Peeters is één van de vaste gezichten van de vestiging in Etten-Leur. Sinds zijn aanstelling in 2014 bij De Wolf & Partners heeft hij zich ontwikkeld van beginnend assistent accountant naar zijn huidige positie als relatiebeheerder. Momenteel is hij ook MT-lid. In dit interview delen we meer over Rudi's werkzaamheden en ervaringen bij Vermetten | accountants en adviseurs.

 

Als relatiebeheerder bij Vermetten | accountants en adviseurs vervult Rudi Peeters een belangrijke rol binnen het bedrijf. Zijn dagelijkse taken omvatten onder andere de aansturing van het accountantsteam en het fungeren als tekenend accountant. Hij beheert een diverse klantenportefeuille van tientallen MKB-ondernemingen, variërend van horeca en retail tot engineering en agrarisch gerelateerd. Als relatiebeheerder, bedrijfsadviseur en tekenend accountant is Rudi verantwoordelijk voor de klantcommunicatie, het proces rondom het samenstellen van de jaarrekening, coördinatie van de dienstverlening, het identificeren van nieuwe (advies)kansen en het bewaken van de klanttevredenheid. Zo zorgt hij ervoor dat de behoeften van de klanten optimaal worden bediend.

Betrokkenheid stimuleert groei

Sinds de fusie tussen Vermetten | accountants en adviseurs en De Wolf & Partners in 2016, heeft Rudi ook een waardevolle bijdrage geleverd aan het samenvoegen van de vestigingen in Made, Zevenbergen en Etten-Leur. Als lid van het MT-team, is hij nauw betrokken bij het leiden van het inmiddels 40-koppige team. Betrokkenheid van medewerkers en de groei van het team staan voorop, wat de nodige kansen én uitdagingen geeft. Rudi legt uit hoe deze groei soepel wordt begeleid vanuit het MT-team - Management Team: "Allereerst wordt er bij een overname altijd zorgvuldig gekeken of het een goede match is en er eenzelfde cultuur heerst op beide kantoren. Daarbij streven we naar uniformiteit, vooral door alle medewerkers actief te betrekken bij de werkprocessen. We hebben natuurlijk veel ervaring met verschillende kantoren en door continu te zoeken naar verbetering kunnen we deze uniformiteit binnen de organisatie nastreven."

We denken in mogelijkheden, niet in beperkingen

Informeel blijft het altijd, bij Vermetten. Hier heerst een open cultuur met Brabantse gezelligheid. De lijntjes zijn kort en de deuren staan open. Rudi benadrukt: ”Daar is de hele vestiging vanuit het MT ook op ingericht. We willen dat iedereen overal kan binnenlopen, maar dat ook ín de communicatie iedereen zich gehoord en gezien voelt.” Het gaat dus niet alleen om de fysieke toegankelijkheid, maar ook om het creëren van een omgeving waarin de medewerkers zich verbonden voelen met de waarden van Vermetten. Rudi vervolgt: “Wij zijn meer gericht op mogelijkheden en kijken niet naar beperkingen. We nemen elk idee serieus, elke laag in de organisatie mag meedoen.” Het is deze daadkracht die zorgt voor doeltreffendheid en een efficiënte aanpak, zonder onnodig gedoe.

Vermetten Academy

Het op de hoogte blijven van veranderingen in wet- en regelgeving die van invloed kunnen zijn op

de klanten is van essentieel belang bij elk accountantskantoor, zo ook bij Vermetten. Om ervoor te zorgen dat het team goed geïnformeerd blijft, is de Vermetten Academy in het leven geroepen. Deze academy zorgt ervoor dat het team als groep verbonden blijft. Hier worden trainingen gegeven waarbij collega’s elkaar op groepsniveau leren kennen. Rudi: “Het is geen standaard, voorgekauwd jarenplan, maar eerder een stimulerende omgeving waarin we elkaar steunen en samen verder groeien."

Persoonlijke groei en ontwikkeling

 “Een belangrijk onderdeel van onze Performancecyclus is de coaching en beoordeling, die meestal start in het eerste kwartaal van het jaar. Samen met je leidinggevende maak je een plan, waarbij ook de Vermetten Academy betrokken wordt. Zelf volg ik momenteel een aantal masterclasses op het gebied van corporate finance en duurzaamheid. Daarnaast neem ik deel aan een masterclass over compliance, zodat ik deze kennis kan overbrengen naar het team. Op deze manier zorgen we ervoor dat we altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en onze klanten de best mogelijke service kunnen bieden."

Gezelligheid, flexibiliteit en uitdaging

Bij Vermetten heerst een goede werk-privébalans. Flexibiliteit staat voorop en overwerken is allesbehalve verplicht. Het gaat om vertrouwen, dan pas kan je de verbinding krijgen die je wenst. Rudi: “Dit bevorderen we onder andere door de dagelijkse gezamenlijke lunches waarbij we even afstand nemen van het werk. We organiseren ook regelmatig activiteiten zoals barbecues, kwartaalbijeenkomsten en personeelsuitjes om de teamspirit te versterken. Onze werksfeer is open en laagdrempelig, en we hebben een vast onboardingproces voor nieuwe collega's. Typerend is dat we de laatste tijd merken dat oud-medewerkers terugkeren: Dan doe je toch iets goed als organisatie!”

Pakken wat er op je pad komt!

"Ikzelf? Ik heb het hier ook heel goed naar mijn zin. Ik haal er veel voldoening uit om collega's te motiveren en inspireren zodat ze met plezier naar het werk gaan. Daarbij biedt de Vermetten Academy voldoende faciliteiten, heerst er die informele en gezellige werksfeer én is er genoeg uitdaging in de dagelijkse werkzaamheden, maar ook op de lange termijn. Elk carrièrepad wat je voor ogen hebt is mogelijk, als je best doen dan kom je er wel. Zelf begon ik als assistent accountant en wie weet waar ik over vijf jaar ben. Misschien heb ik het dan wel tot partner gemaakt. Bij Vermetten zijn er namelijk genoeg kansen, maar je moet ze wél zelf pakken.”