Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

“Hier is er altijd ruimte voor humor en gezelligheid én zijn we gedreven om het beste resultaat te behalen voor onze klanten!”

In Tilburg is het goed toeven. De auditafdeling van Vermetten is sinds 1 november gevestigd op een mooie locatie naast Tilburg University. De Audit, Tax & Advisory afdeling is óók de thuisbasis van Marijn van Cuijk, Registeraccountant Auditpraktijk. Hoe hij bij Vermetten | accountants en adviseurs terecht kwam, en waarom hij hier zo op zijn plek zit, vertelt hij in dit artikel.

Een warm welkom

In 2012 begon Marijn bij Vermetten als assistent. Na verschillende uitstapjes naar andere werkgevers, vond hij zijn weg terug naar Vermetten, waar hij sinds 2018 inmiddels goed gesetteld is als Registeraccountant Auditpraktijk. Sinds zijn terugkomst heeft Marijn de auditafdeling van Vermetten flink zien groeien. Marijn: “Waar er destijds nog maar drie mensen werkten, zijn dat er nu al vijfendertig. En in de komende jaren is er genoeg ruimte en ambitie om dit aantal te verdubbelen. Heel gaaf om die groei te zien!” Inmiddels is Marijn ook lid van het MT-team en verantwoordelijk voor het HR-beleid van de auditafdeling.

Samen maken we mooie stappen

Marijn: “Vermetten is regionaal georiënteerd en heeft aparte vestigingen voor verschillende specialismen. Hierdoor is de professionaliteit veel gestroomlijnder en heb ik veel meer mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Wat mij over de streep trok om te kiezen voor Vermetten als werkgever, was de groei die de organisatie doormaakt. Het idee om hieraan mee te kunnen bouwen en jaarlijks samen mooie stappen te zetten, sprak mij erg aan. Ook het deel uitmaken van het nieuwe managementteam op de afdeling waar ik werk, draagt bij aan mijn plezier in het werk. Ik krijg de mogelijkheid om mee te denken over de groei van de auditafdeling en samen maken we mooie stappen. Wat ik ook bijzonder vind aan werken bij Vermetten, is de informele bedrijfscultuur waarin open communicatie en samenwerking centraal staan. In tegenstelling tot mijn ervaringen bij mijn vorige werkgevers, waar ik me slechts een nummertje voelde, krijg ik hier het gevoel écht betrokken te zijn bij de organisatie. Er heerst een collegiale sfeer en er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.”

Geen dag is hetzelfde

“Ik ben blij dat ik in de accountancy ben gebleven en niet ben overgestapt naar het bedrijfsleven. Ik heb veel vrijheid en spreek veel verschillende klanten, waardoor geen dag hetzelfde is en ik niet altijd op dezelfde plek hoef te zijn, maar ook op locatie kan werken. Dat maakt het leuk!” Het was dan ook een bewuste keuze om terug te komen bij Vermetten. Marijn: “Ik wist wat ik had bij deze organisatie. Er is veel vrijheid en vertrouwen en de privé-werkbalans bij Vermetten is gewoon heel goed. "Het is nooit een issue als er iets met de kinderen is of er moet wat geschoven worden in de planning. Dat maakt het werk anders dan bij andere accountantskantoren.”

Werk bij Vermetten: vrijheid, groei en een platte organisatiestructuur

Bij Vermetten draait het om vrijheid en groei. Wanneer je initiatief toont krijg je alle ruimte en vrijheid om te groeien in de richting die jij wil. Met een persoonlijk leerplan of binnen de Vermetten Academy. Dat maakt Vermetten anders dan andere accountantskantoren, waar het soms stroef kan lopen, de organisatie hiërarchisch is en waar je minder vrijheid hebt. Marijn vertelt: “Het team bij Vermetten is jong, met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar. De organisatiestructuur is plat en er is niemand te lui om zelf de handen uit de mouwen te steken. Bij Vermetten geldt dan ook: zo min mogelijk "u", maar "jij".”

Deskundig, daadkrachtig, doeltreffend en zonder gedoe

Als Registeraccountant bij Vermetten staan de kernwaarden deskundig, daadkrachtig, doeltreffend en zonder gedoe centraal. "Deskundigheid is hierbij vanzelfsprekend: ik heb de studie tot Registeraccountant afgerond en heb 12 jaar ervaring in de accountancy", vertelt Marijn. "Doeltreffendheid is een belangrijke waarde: samen met de klant wordt het proces van de controle afgerond, waarbij regelmatige, duidelijke communicatie en transparantie van groot belang is. Daadkracht staat voor de praktische instelling en het zo snel en goed mogelijk uitvoeren van de werkzaamheden, waarbij de klant altijd wordt meegenomen in het controleproces. Het proces wordt besproken en risico's en planning worden doorgenomen. Dit proberen we zo goed mogelijk te doen. Uiteraard binnen de huidige wet- en regelgeving, maar binnen deze mogelijkheden lossen we het op. Zonder gedoe.”

Work hard, play hard

De bedrijfscultuur bij Vermetten is informeel en gezellig. “Binnen het team zou ik de sfeer omschrijven als open en positief. Er is ruimte voor humor, we hebben oprechte interesse in elkaar en de persoonlijke aanpak vinden we heel belangrijk. Je brengt immers zo veel tijd met je collega’s door. Er wordt hard gewerkt, maar het is leuk en belangrijk om het ook over andere dingen te hebben dan werk. Daarnaast ondernemen we samen veel leuke activiteiten, ook buiten werktijd. Van teambuilding en samen een hapje eten tot de wekelijkse bootcamp waar veel animo voor is. Hoe de sfeer is, is het allerbelangrijkste voor ons. Dat maakt het werk leuk.”

Volop groeimogelijkheden

Al met al is Marijn zelf vooral erg blij dat hij na al die jaren weer ‘geland’ is bij Vermetten. “Het is geweldig om te zien hoe de auditafdeling blijft groeien en hoe we met elkaar werken aan onze persoonlijke ontwikkeling. In de toekomst willen we deze locatie veel meer gaan inzetten. We zitten ten slotte naast Tilburg University. Dat biedt veel mogelijkheden. Denk aan stageplekken en andere activiteiten en samenwerkingen. Daarbij zijn we altijd op zoek naar nieuwe getalenteerde mensen die ons team kunnen versterken. Wat hen over de streep moet trekken om te kiezen voor Vermetten?  “Bij Vermetten krijg je de kans om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Dat maakt het werken hier zo bijzonder.”

Overzicht