Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Vermetten Viert

“Een mijlpaal van 25 jaar bereik je niet alleen”

Karin Dekkers-Beenen, bedrijfsadviseur bij Kalb Vermetten, viert een mijlpaal: dit jaar is ze 25 jaar in dienst. Ondanks dat Karin niet graag in de belangstelling staat, wil ze graag haar waardering uiten richting Kalb Vermetten. Dat doet ze door op dit mooie moment haar verhaal te doen. "Een mijlpaal van 25 jaar bereik je niet alleen,” zegt ze. “Het vergt teamwork om zo lang ergens te werken. En als je dat samen goed doet, dan kun je zo iets moois creëren.”

Van schoolverlater naar waardevolle professional

Terugblikkend op haar 25 jaar bij Kalb Vermetten herinnert Karin levendig haar eerste stappen in de sector. "Afgelopen 25 jaar zijn echt voorbij gevlogen. Ik kwam hier als ‘broekie’ vanuit school binnen en mocht direct mee naar klanten. Dat was best spannend, maar ook heel leuk.” Soms moest ze zich echt bewijzen. “Zo kan ik me heel goed herinneren dat er bij één klant een heel vragenvuur op me af kwam. Ze vroegen onder andere hoe lang ik van plan was om hier te blijven werken. Nou, inmiddels dus 25 jaar," lacht Karin. Ondanks enkele uitdagingen heeft Karin haar pad weten te banen en heeft ze zichzelf bewezen als een waardevolle professional.

 

De evolutie van de branche

In de loop der jaren heeft Karin de branche zien evolueren, vooral op het gebied van digitalisering. "Toen ik begon werd er nog veel op papier aangeleverd. Een enkele klant ging hier nog lang mee door. Jonge collega’s snapten niks van die 14-koloms tabellarische boeken,” lacht Karin. “De digitalisering ging heel snel. Soms mis ik wel dat de correspondentie per brief plaatsvond. Dan ging je er echt voor zitten om iets gericht te vragen en dan bundelde je vragen ook in één brief. Nu puilt mijn mailbox uit op maandag." Ook op het gebied van wetgeving is er veel veranderd. “Maar,” zegt Karin, “zo wordt het nooit saai!”  

 

De leermomenten van Karin

Als bedrijfsadviseur heeft Karin veel geleerd over het belang van luisteren naar klanten en het bieden van persoonlijk advies. "Het gaat niet altijd om hoe je de meeste belasting kunt besparen voor je klant, maar een advies moet ook passen bij ieders persoonlijke wensen. Luisteren naar de klanten blijft het belangrijkst: persoonlijkheid behouden in de tijd van digitalisering.” Een andere les die Karin ondervond gaat over haar hoge verantwoordelijkheidsgevoel. “Dat is een hele mooie eigenschap, maar je moet er voor waken dat je jezelf niet voorbij loopt. Het is fijn om nu de teugels wat te kunnen laten vieren en terug te kunnen vallen op een goed team om me heen.”

 

Betekenisvol klantencontact

Als je vraagt aan Karin wat zij het leukste vindt aan haar functie, dan is dat het klantencontact. “Het is een heel interessant vak en het wordt alleen maar leuker naarmate je je klant beter leert kennen. Dat doe je niet door te jobhoppen. Als je ergens lang genoeg werkt, krijg je  een bijzondere band met de klant. Zo heb ik bij verschillende familiebedrijven mogen helpen met de bedrijfsoverdracht naar de volgende generatie. Ik mocht hun kinderen zien opgroeien en ze vervolgens helpen met de overdracht naar diezelfde kinderen. Dat is een heel mooi proces.”

 

Geen mantelpakjes, maar lekker jezelf zijn

De bedrijfscultuur bij Kalb Vermetten heeft bijgedragen aan Karins lange dienstverband. "Het gaat er heel informeel en gemoedelijk aan toe. Geen mantelpakjes, ik mag lekker mezelf zijn." De recente samenwerking met Vermetten heeft nieuwe kansen en mogelijkheden gebracht. “Ik had het niet beter kunnen treffen. We vormen dan wel een aparte vestiging, maar we doen het allemaal samen, zonder gedoe.”

 

Feestelijke viering van het jubileum

Op 8 februari vierde Karin haar 25-jarig jubileum met een gezellige lunch met collega's. "Ik zou het ook heel leuk vinden om herinneringen op te halen met klanten, vooral met die waar ik al zo lang mee samenwerk,” vertelt ze. “Maar hoe dat er uit gaat zien weet ik niet, ik laat me verrassen!"

 

Wil jij ook aan de slag bij Vermetten? Bekijk de vacatures en misschien vieren we binnenkort samen het jubileum van een collega.