Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Accountant Suzanne Snoeijs over Vermetten Audit

Suzanne Snoeijs werkt als accountant controlepraktijk bij Vermetten | accountants en adviseurs. Ze vertelt over de werkzaamheden die zij voor klanten uitvoert. “Vermetten is een groot accountantskantoor met meerdere vestigingen. We groeien flink en hebben inmiddels al meer dan tweehonderd medewerkers. De afgelopen jaren hebben we een professionele controlepraktijk opgebouwd en hebben we tal van klanten aan ons gebonden. Met ruim vijftien betrokken en ervaren collega’s helpen wij deze klanten bij het controleren van de jaarrekeningen, ook wel audits genoemd. De collega’s werken veelal vanuit de vestiging in Gilze, maar ze zijn ook vaak buiten de deur – op bezoek bij de klanten.
 

Wettelijke verplichting jaarrekening

Wij voeren de audits uit voor uiteenlopende bedrijven, zoals handels- en productiebedrijven, uitzendbureaus, agrarische bedrijven, vermogensbeheerders, e-commerceondernemingen, ouderenzorginstellingen en bedrijven in de dienstverlenende sector. De bedrijven verschillen veel van elkaar. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze een bepaalde omvang en omzet hebben. Vanwege hun omvang en omzet zijn ze wettelijk verplicht hun jaarrekening te laten controleren. Vervolgens deponeren ze de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel, zodat deze voor iedereen inzichtelijk is. 
 

Jaarrekening voorzien van controleverklaring

De jaarrekening moet altijd worden voorzien van een controleverklaring. Hiermee toont het bedrijf aan dat een externe accountant de financiële gegevens van de jaarrekening heeft gecontroleerd. Vermetten Audit verzorgt deze controleverklaring. In het voorjaar is het altijd extra druk met het uitvoeren van de eindejaarscontroles, aangezien de meeste klanten hun jaarrekening met controleverklaring voor 1 juni willen afwerken. Zij hebben deadlines afgesproken met de stakeholders van het bedrijf, zoals aandeelhouders en financierders. In het najaar voeren we interim controles uit. Hierbij doen we het voorwerk voor de jaarrekening en kijken we naar de processen binnen het bedrijf.
 

Zoeken naar de zwarte zwaan

De accountants van onze controlepraktijk werken op een praktische en pragmatische manier. Dat sluit aan bij de slogan van Vermetten, namelijk ‘Deskundigheid zonder gedoe’. Wij controleren de jaarrekening met verstand, niet met een checklist. Dat wil zeggen dat we niet enkel de financiële gegevens controleren, maar dat we ook verder kijken. We doorgronden het dossier en de ondernemer. Welke cao is van toepassing op het bedrijf? Hoe veel medewerkers zijn er? Aan welke wet- en regelgeving moet het bedrijf voldoen? Wat zijn risicoposten? Met onze risicogerichte benadering willen wij op zoek naar ‘de zwarte zwaan tussen de witte zwanen’.
 

Eén gezamenlijk doel

Vervolgens rapporteren we onze bevindingen in een managementletter of accountantsverslag. Onze bevindingen lichten we toe. We vertellen de ondernemer over eventuele risico’s en stellen aanpassingen voor. Door op deze manier te werken, kunnen we van toegevoegde waarde zijn. We controleren niet enkel de jaarrekeningen, maar we wijzen de klanten ook op tekortkomingen en risico’s. We kunnen op gelijkwaardig niveau met de ondernemer praten, want we staan náást de ondernemer. We trekken samen op in het audittraject en hebben één gezamenlijk doel, namelijk het controleren van de financiële cijfers en het opsporen van eventuele risico’s.
 

Stap extra zetten

Ik vind het erg leuk om klanten bij te staan en te helpen. Ik werk voor uiteenlopende klanten en verdiep mij in hun bedrijven. Voorkennis is cruciaal. Wanneer ik voor een nieuwe klant werk, dan ga ik er langs voor een rondleiding. Ik sta graag met de voeten in de klei en neem een kijkje in de keuken. Ik stel tal van vragen en wil het bedrijf écht leren kennen. Vervolgens krijg ik inzicht in het reilen en zeilen binnen het bedrijf en kan ik mij verdiepen in de financiële cijfers en de bedrijfsprocessen. Ik zet graag een stap extra voor de klanten – en dit geldt niet alleen voor mij. Alle collega’s van Vermetten Audit zetten een stap extra!
 

Meer informatie Vermetten Audit

Wilt u meer informatie over Vermetten Audit? Of wilt u een controleopdracht bij ons wegleggen? Neem contact met ons op! Dit kan rechtstreeks via telefoonnummer +31 (0)161 - 45 60 56. Uiteraard kan uw relatiebeheerder u ook in contact brengen met de accountants van de controlepraktijk. Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek!”
 

Vermetten Audit zoekt collega’s! 

Vermetten | accountants en adviseurs groeit. Om aan deze groei te kunnen voldoen, zoeken we geregeld nieuwe collega’s voor onze controlepraktijk. Zo zijn wij momenteel op zoek naar beginnend en ervaren assistenten. Wil jij werken bij een groeiende organisatie en in een gezellig en betrokken team? Zet jij graag een stap extra en wil je jouw klanten doorgronden? Solliciteer nu! Binnen Vermetten Audit werken we nauw samen en werken we veelal gezamenlijk aan klanten. Er is ruimte voor groei en ontwikkeling. Om jouw kennis up-to-date te houden, kun je diverse cursussen en trainingen volgen. Zo kan je jouw klanten nóg beter bedienen.

Overzicht