Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Wilt u internationaal ondernemen? Vertrouw op de expertise van Vermetten | accountants en adviseurs! Wij ondersteunen u waar mogelijk, want dankzij onze aansluiting bij het internationale netwerk TGS Global kunnen wij samenwerken met accountantskanto

De wereld ligt aan onze voeten en tal van Nederlandse bedrijven richten hun pijlen op het buitenland. Dat geldt ook voor MKB’ers: ze breiden hun business uit en gaan steeds vaker de landsgrenzen over. Ze openen een nieuwe vestiging in Spanje, ze werken met een productielocatie in Maleisië of ze zenden medewerkers uit naar Amerika. Soms zoeken ze het iets dichterbij en detacheren ze medewerkers in België of Duitsland.
 

Steeds vaker internationaal zakendoen

Rob van den Bosch RB is partner bij Vermetten | accountants en adviseurs. Hij is lid van de directie. Daarnaast is Rob werkzaam als belastingadviseur voor tal van MKB-ondernemingen. Rob vertelt: “Enkele jaren geleden merkte ik dat steeds meer klanten in het buitenland zaken wilden doen. Ze wilden er een nieuwe locatie openen of samenwerken met een buitenlandse producent. Ze kregen te maken met grensoverschrijdende vraagstukken. Deze soms complexe vraagstukken konden wij niet alleen oppakken, maar hiervoor hadden we de hulp van lokale accountantskantoren nodig.” 
 

Aansluiting bij TGS Global

“Het leek ons verstandig om ons aan te sluiten bij een internationaal netwerk voor accountantskantoren. Zo kwam ik in 2012 bij TGS Global. Om lid te worden, moesten we aan strenge kwaliteitseisen voldoen. We werden gescreend en er volgden verschillende gesprekken. TGS Global had destijds een stuk of tien leden, maar inmiddels telt de netwerkorganisatie 68 leden in 57 landen. Zo zijn er kantoren aangesloten uit Australië, China, India, Mexico, Amerika, Ghana, Qatar, Duitsland, België, Frankrijk en noem maar op. Bijna ieder continent is vertegenwoordigd. In Nederland zijn slechts twee kantoren aangesloten, waarbij Vermetten het enige fullservice accountantskantoor is!”
 

Ondernemers worden ontzorgd

“Omdat wij aangesloten zijn bij TGS Global kunnen wij Nederlandse ondernemers ondersteunen die zaken willen doen in het buitenland. Datzelfde geldt voor buitenlandse ondernemers die zaken willen doen in Nederland. Bij grensoverschrijdende zaken geven wij advies en nemen wij uiteenlopende accountantstaken op ons. Wij ontzorgen de ondernemer. Wil een Nederlandse ondernemer een nieuwe bedrijfslocatie openen in Spanje, dan schakelen we met het Spaanse accountantskantoor dat aangesloten is bij TGS Global. Dit Spaanse kantoor kan vervolgens tal van zaken voor de ondernemer oppakken, zowel op financieel, juridisch als fiscaal vlak. Het kantoor helpt de ondernemer bij de opstart van een lokale vennootschap, bij de salarisadministratie, bij het opstellen van jaarrekeningen, bij belastingaangiftes en meer. Veel meer. Alle ingewikkelde of risicovolle zaken die komen kijken bij internationaal zakendoen.”
 

Impact COVID-19 en Brexit

“Vanwege COVID-19 is het internationaal reizen momenteel aan banden gelegd. Vanuit sommige landen mag er tijdelijk niet gereisd worden. Hierdoor is ook het internationaal zakendoen getroffen. Ik merk dat sommige MKB-ondernemers het internationaal zakendoen on hold hebben gezet en de impact is groot. Hopelijk is deze pandemie in 2021 voorbij en kan alles hervat worden. Ook de Brexit heeft een gigantische impact. Zo krijgen we verschillende vragen vanuit accountantskantoren uit het Verenigd Koninkrijk. Hun klanten willen na de Brexit zaken blijven doen met Nederland en Europa en ze onderzoeken de mogelijkheden om in Nederland een vestiging te openen. Datzelfde geldt voor Nederlandse ondernemers: zij willen weten wat er gaat veranderen als zij zaken willen blijven doen met het Verenigd Koninkrijk.”
 

Congressen met leden TGS Global 

“Ieder jaar worden er vanuit TGS Global twee congressen gehouden. Deze meerdaagse congressen vinden steeds ergens anders plaats, zoals in Parijs, New York, Milaan, Shanghai en Amsterdam. Tijdens deze congressen worden nieuwe leden geïntroduceerd, worden de nieuwe ontwikkelingen gedeeld, wordt er gesproken over internationale wet- en regelgeving en worden automatiseringsoplossingen gedeeld. Heel interessant! Met name het sociale aspect is belangrijk. Zo kan je de contactpersonen van de aangesloten accountantskantoren goed leren kennen. Dit is heel waardevol: wil je voor een klant contactleggen met een accountantskantoor uit Australië of Frankrijk, dan weet je gelijk wie je moet hebben. In november zou er een congres in Mexico zijn, maar vanwege COVID-19 is dit congres online.”
 

Ook internationaal zakendoen?

Heeft u een onderneming in Nederland en wilt u uw werkzaamheden uitbreiden naar het buitenland? Vermetten | accountants en adviseurs kan u hierin ondersteunen! Wij hebben veel knowhow van internationaal zakendoen en dankzij onze aansluiting bij TGS Global kunnen wij samenwerken met gerenommeerde accountantskantoren over de hele wereld. Neem contact met ons op en in een persoonlijk gesprek lichten wij de mogelijkheden graag aan u toe!