Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Meest gezochte onderwerpen

Medewerkersblog

“Door de overstap naar Vermetten kan ik meters maken in mijn vakkennis en ontwikkeling.”

Antoine werkt met plezier bij zijn vorige werkgever, tot hij zich afvraagt of zijn werkgeluk bij een ander bedrijf kan toenemen. Kan zijn werkgeluk stijgen van een 7 naar een 8 of hoger? Hij daagt zichzelf uit om bij verschillende bedrijven een kop koffie te drinken, waaronder met Raimond Nieuwhuizen, vestigingsmanager Vermetten | Accountants en adviseurs in Etten-Leur. Op dat moment volgt Antoine al een tijdje de opleiding tot AA-accountant. “Een overstap maken terwijl je studeert levert in veel gevallen vertraging op, dat wilde ik absoluut voorkomen.” Het informele gesprek en de geruststelling tot het voortzetten van de opleiding zonder vertraging trekt hem over de streep. “Mijn studie tot AA-accountant is voor mij belangrijk. Dat ik stappen kan maken in mijn vakkennis- en ontwikkeling. Ik ben door Raimond gerustgesteld dat ik de opleiding zonder vertraging kan afmaken en dat ik een klantenportefeuille krijg wat er in de praktijk op aansluit.”

Flexibel werken en leren

Antoine stort zich naast zijn werk als assistent accountant ook op de werving van studenten voor een stage bij Vermetten. Hij voert geen formele gesprekken, maar hij richt zich op de interesses van de student. “Ik vraag ze bijvoorbeeld wat ze leuk vinden aan hun studie en wat ze belangrijk vinden in werk.” Flexibiliteit om eigen werktijden en de locatie te bepalen is veruit het meest gehoorde antwoord op deze vraag. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende groeimogelijkheden zijn. “Ik denk dat Vermetten heel goed bezig is met de manier waarop stagiairs worden begeleid en er kansen worden aangeboden. Een stagiair die een halfjaar geleden binnen is gekomen gaat nu als junior aan de slag. Hij krijgt de kans om een rol te spelen bij het maken van jaarrekeningen voor eenmanszaken in een nieuw district. Je ziet dat zo’n jongen helemaal opbloeit daarvan. Vermetten mag zich als lerende organisatie sterk profileren, want dat doen ze echt goed.”

Overuren maken? Niet nodig!

Overuren maken is niet nodig bij Vermetten. Met de privé- en werkverhouding zit het goed. “Bij mijn vorige baan maakte ik wel eens flink wat overuren. Dat is niet nodig bij Vermetten. Ze zijn heel zuinig op de mensen die er werken.” Uitval van medewerkers betekent dat ze moeten inleveren op klanten. “Ze willen niet dat er mensen uitstromen vanwege een te hoge werkdruk. Raimond zegt tegen mij: ‘Antoine, ik kan zoveel klanten hebben, maar als ik ongelukkige medewerkers heb kan ik ze ook niet bedienen. Ik heb bij wijze van spreken liever dat er klanten weggaan, dan medewerkers.’ Zo ervaar ik het ook. Ik voel geen werkdruk, natuurlijk zit het tempo er lekker in, maar ik kan al mijn taken uitvoeren binnen de tijd die ik ervoor heb.”

Deskundig, daadkrachtig, doeltreffend en zonder gedoe voor Antoine

“Deskundig betekent voor mij de vakkennis bij Vermetten om zaken tot op de bodem uit te zoeken.” Daadkracht blijkt uit acties. “Na een week in dienst kreeg ik een mail vanuit de studie dat ik vertraging op zou lopen. Ze vroegen naar aanvullende papieren. Ik ben naar Raymond gelopen en die heeft gelijk actie ondernomen, binnen een dag was het geregeld. Ze doen wat ze beloven.” In het werk wat Antoine levert, schiet hij zijn doel niet voorbij, doeltreffend. “We kijken wat de klant nodig heeft en daar geven we praktische invulling aan, binnen de wettelijke kaders natuurlijk. Niet meer dan nodig, maar alleen dat wat noodzakelijk is.” Zonder gedoe is voor Antoine heel duidelijk: “Alleen al op kantoor hangt deze sfeer. Het gaat om de manier van communiceren intern, maar ook onze werkwijze. Wanneer een klant met spoed om documenten vraagt, dan geven we dat prioriteit en stellen we geen ingewikkelde vragen. We leveren kwaliteit zonder gedoe.”

Werkgeluk voor Antoine bij Vermetten

“Voor mij is werkgeluk enerzijds variatie, anderzijds flexibiliteit. Ik werk nu toe naar vaste thuiswerkdagen. De eerste maanden in mijn nieuwe baan hier ben ik op kantoor om mensen te leren kennen en de klanten eigen maken. Ik werk nu 1 dag in de week thuis, maar we bouwen dat uit tot 2 dagen in de week. Ik vind daarnaast natuurlijk waardering belangrijk, dat je iets goeds hebt gedaan en dat te horen krijgt. Daar word ik vrolijk van.” Het gezellig hebben met collega’s speelt ook een grote rol in het werkgeluk voor Antoine. “Wat ik tof vind aan ons team is dat de lunch wordt verzorgd. Om half 1 leggen we allemaal onze pennen neer en dan gaan we gezellig met z’n allen lunchen en lekker ouwehoeren. Dan gaat het over van alles en nog wat, behalve over werk. Dat halfuurtje maakt wel echt vestiging Etten-Leur!”

Groei en ontwikkeling

Antoine heeft duidelijk doelen gesteld voor zichzelf. “Ik vind het belangrijk dat ik niet stilsta in mijn ontwikkeling. Ik ben nu nog assistent accountant, maar ik wil volgend jaar relatiebeheerder zijn. Ik maak bespreekbaar met mijn leidinggevende waar ik wil staan. Dan werken we daar door middel van korte- en lange termijn doelen naartoe. Of de 7 al een 8 is geworden in de tijd dat Antoine er werkt? “Het is al zeker een 7,5, een 8 is nog te voorbarig in het halfjaar dat ik hier werk, maar de overstap naar deze baan zou ik zo overdoen!”